رادین زعفران

آموزش خشک کردن زعفران به روش اتاق گرم + عکس

آموزش خشک کردن زعفران به روش اتاق گرم

مطمئنا بهترین روش خشک کردن زعفران با دستگاه میباشد ولی اگر دستگاه خشک کن زعفران نداشتید و میخواستید با حداقل امکانات زعفران خود را با حداکثر کیفیت ممکن خشک کنید میتوانید به روش اتاق گرم اقدام به خشک کردن زعفران های خود کنید

زعفران با کیفیت
چگونه به روش اتاق گرم زعفران خود را خشک کنیم ؟
ابتدا یک اتاق خالی درون منزل خود فراهم کنید و سعی کنید با قرار دادن یک بخاری درون اتاق میانگین حدودی دمای اتاق را به ۴۰ تا ۶۰ درجه سانتی گراد برسانید (بهترین دما حدود ۵۳ درجه سانتی گراد)

خشک کردن زعفران در اتاق

اتاق گرم برای خشک کردن زعفران چه ویژگی هایی داشته باشد ؟
– اتاق خالی در حد ۱۰ تا ۱۵ متر مربع
– ترجیحا دارای پنکه سقفی برای گردش بهتر هوا
– دارای منبع گرمایشی مثل بخاری
– دارای نمایشگر دما و رطوبت
– دارای تهویه مناسب ورود خروج هوا (داشتن پنجره)

چه مدت زمان برای خشک شدن زعفران در اتاق گرم لازم است؟
بعد از فراهم کردن شرایط دمایی گفته شده در اتاق حالا یک سینی برداشته و روی سینی یک پارچه سفید رنگ حریر قرار دهید و سپس کلاله های زعفران را بر روی سینی پهن کنید و به مدت ۱/۵ الی ۲ ساعت در اتاق گرم قرار دهید . توجه داشته باشید که سینی را بر روی بخاری نذارید و حتما با حرارت غیر مستقیم در اتاق خشک شود

بهترین روش خشک کردن زعفران
در ادامه شما را به نکات تکمیلی در روش خشک کردن زعفران در اتاق گرم جلب مینماییم

نکته ۱
در صورتی که قصد خشک کردن ریشه یا گلبرگ زعفران به روش اتاق گرم را داشتید با توجه به رطوبت بالاتر آنها نسبت به کلاله (قسمت قرمز رنگ )برای خشک شدن ریشه حدودا ۳ ساعت و برای خشک شدن گلبرگ زعفران حدودا ۵ تا ۶ ساعت زمان لازم میباشد

نکته ۲
در هنگام خشک کردن زعفران به روش اتاق گرم سعی کنید اتاق یک پنجره کوچک داشته باشد تا با باز کردن گوشه ای از پنجره رطوبت از اتاق خارج شود و هوای آزاد وارد اتاق شود ولی شرایط به گونه ای باید مدیریت شود که باعث کاهش دما و حرارت در اتاق نشود

نکته ۳
معیار شما برای خشک شدن کلاله زعفران رسیدن رطوبت نهایی آن به حدود ۱۰ درصد است و تنها راه شما برای تشخیص این موضوع این است که به عنوان مثال یک کلاله بردارد و بشکونید اگر ترد بود و به راحتی شکسته شد یعنی زعفران شما خشک شده است ولی اگر هنوز کلاله خم میشود و بلافاصله شکسته نمیشد این اتفاق نشان دهنده این موضوع است که هنوز زعفران شما رطوبت نهایی آن به حدود ۱۰ درصد نرسیده است و مدت بیشتری برای خشک شدن لازم دارد

خشک کردن زعفران در مقیاس کوچک
نکته ۴
توجه داشته باشید طولانی شدن مدت خشک کردن باعث تیرگی رنگ قرمز زعفران و در نتیجه کاهش کیفیت و قیمت آن میشود و حتما نکته شماره ۳ را در تشخیص زعفران خشک شده در نظر بگیرید

نکته ۵
در روش خشک کردن زعفران در اتاق گرم عملیات پرسی خشک کردن زعفران زیاد توصیه نمیشود ولی اگر توانستید ورق فلزی مشابه فیلم بالا درست کنید میتوانید زعفران خود را در همان اتاق سربسته با حرارت غیر مستقیم بصورت پرسی خشک کنید

____________________________________
کلیدواژه ها: خشک کردن اتویی پرسی زعفران ٫ روش های خشک کردن صادراتی زعفران ٫ جدیدترین روش برای خشک کردن زعفران ٫ خشک کردن زعفران بدون دستگاه ٫ بهترین روش برای خشک کردن زعفران بدون دستگاه خشک کن روش اتاق گرم ٫ زعفران را چگونه خشک کنیم ٫

admin

دیدگاه‌ها