رادین زعفران

کشت گلخانه‌ای زعفران

مقدمه

زعفران که جایگاه گرانبهاترین ادویه جهان را یدک میکشد که همه ما آن را می شناسیم , با گذشت زمان و بیشتر شدن سطح زیر کشت زعفران این گیاه با ارزش باز هم جایگاه خود را حفظ کرده و حرف اول را از لحاظ عطر و طعم بین تمام ادویه ها میزند .

از آنجایی که کشت زعفران ارزش بالایی برای هر کشوری دارد بطوریکه با کشت زعفران ارزش افزوده بالا و سود بالایی از صادرات آن نصیب تولید کننده می شود , امروزه کشورهای پیشرفته دنبال این هستند که بتوانند زعفران را در کشورهای خود پرورش دهند و به این سود بالا دست یابند.

یکی از این کشورها چین است که به شدت بدنبال دستیابی به کشت این گیاه با ارزش است . به همین دلیل است که استفاده از روش‌های صنعتی و مدرن از قبیل سیستم‌های گلخانه‌ای و سیستم‌های آب‌کشت (هیدروپونیک) در کشورهای جهان افزایش قابل توجهی یافته است 

کشت گلخانه ای زعفران برای اولین بار در کشور چین منطقه خودمختار تبت در سال ۲۰۰۶ توسط جوان چینی به نام آقای (بِن) که تحصیلات خود را در رشته‌ی کشاورزی به اتمام رسانیده بود برای اولین بار در جهان اجرایی شد.

این طرح در کشورهای دیگر نیز مورد استقبال قرار گرفته و به دنبال درخواست و تحقیقات در این مورد با همکاری مهندس چینی موفق به کشت و برداشت شدند.

کشورهایی از قبیل اسپانیا، امارات، ترکیه، شمال افغانستان و هندوستان وارد رقابت در این مورد شده‌اند.

***خرید فایل آموزشی صفر تا صد کشت گلخانه ای زعفران (تخصصی رادین زعفران)***

کشت آیروپونیک زعفران

 یک از روش های کشت زعفران در گلخانه، کشت به روش آیروپونیک یا هواکشت است. در این روش برای پرورش محصول زمین کشاورزی و خاک نیاز ندارید. در این روش ریشه گیاهان در هوا معلق هستند و مواد مغذی به‌طور متداوم به آن از طریق اسپری کردن آب و مواد معدنی می رسد.

درکشت گلخانه ای زعفران تمام مراحل رساندن مواد غذایی به گیاه، تنها از طریق رطوبت محیط تهیه می شود و نباید هیچ‌گونه تماس مستقیم با آب داشته باشد.

 اگر بین گیاه و آب رابطه مستقیم برقرار شود، ممکن است باعث بروز مشکلاتی ازجمله پوسیدگی پیاز و همچنین باعث انتقال بیماری شود

نحوه کاشت زعفران به روش آیروپونیک 

چگونگی کاشت زعفران در گلخانه از نکات کلیدی این کسب‌وکار است. در ماه خرداد، پیاز گیاه از خاک جدا می شود(البته پس از زرد شدن علف گیاه) و ما آن را در محیطی که دارای تهویه هوایی مناسب است، نگه می‌داریم.

در اوایل ماه شهریور، پیازهایی را که وزن آن بیشتر از ۲۰ گرم باشد را جدا می کنیم و به گلخانه انتقال می دهیم. در حدود ماه مهر، پیازها جوانه زدن را آغاز می کنند. در این مدت معمولاً به‌غیراز دو الی سه جوانه اصلی، تعدادی جوانه فرعی نیز به وجود می آید که باید حذف شوند.

و معمولا گلدهی پیازها از اوایل آبان شروع شده و حدودا سه هفته به طول میانجامد ،بعد از پایان گلدهی پیازهای زعفران باید از محیط گلخانه جمع آوری شوند و به خاک منتقل شوند و با تغذیه مناسب برای سال بعدی کشت اماده شوند.

ناگفته نماند که انجام هریک از مراحل کشت گلخانه ای زعفران که ملزم به رعایت کردن یکسری نکات و شرایط خاصی میباشد که عدم توجه به انها باعث کاهش راندمان کار و کیفیت نهایی محصول میشود که ممکن است توجیه اقتصادی کار را غیرممکن کند 

شرکت رادین زعفران به عنوان اولین شرکت ایرانی که کشت گلخانه ای زعفران را در ایران بصورت اصولی و علمی پیاده سازی کرده است آماده پشتیبانی و ارائه مشاوره به تمام کسانی که قصدفعالیت در کشت زعفران به روش گلخانه ای یا سنتی را دارند میباشد 

***خرید فایل آموزشی صفر تا صد کشت گلخانه ای زعفران (تخصصی رادین زعفران)***

    

در این قسمت به شرح کلی مزایای کشت گلخانه ای زعفران میپردازیم :

✅با توجه به اینکه نیاز آبی گیاه زعفران در محیط گلخانه فقط از طریق رطوبت محیطی تامین میشود ، میزان مصرف آب در کشت گلخانه ای زعفران نسبت به کشت سنتی به میزان یک ششم کاهش پیدا میکند 

✅در کشت گلخانه ای پیاز زعفران و گل زعفران از حمله جوندگان و حیوانات کاملا در امان هستند 

✅با توجه به اینکه در محیط گلخانه ٣ عامل نور ، دما، رطوبت تحت کنترل ما میباشد لذا ما میتوانیم بهترین شرایط نوری و دمایی و رطوبتی را برای گیاه فراهم کنیم که این خود باعث تولید یک محصول با کیفیت عالی میشود که نسبت به محصول کشت سنتی از عیار بسیار بالاتری برخوردار میباشد و در نتیجه قیمت بسیار بالاتری در بازار خواهد داشت

✅ در کشت گلخانه ای مراحل سم پاشی و ضدعفونی کردن پیازها هرساله انجام میشود که همین امر باعث میشود پیازها بسیار مقاومتر در مقابل بیماریها و آفات نسبت به کشت سنتی باشند

 

✅در کشت گلخانه ای با توجه به اینکه پیازها هرساله بعد از گلدهی باید به خاک برگردانده شوند لذا ما هم میتوانیم هر سال بهترین شرایط تغذیه ای را برای رشد هرچه بهتر پیاز فراهم کنیم ولی این کار در کشت سنتی مقدور نمیباشد چرا که در کشت سنتی پیازها تا ٧ سال درون خاک نگه داری میشوند و ما نمیتوانیم خاک را زیرو رو کنیم 

✅کیفیت گلبرگ ها در کشت گلخانه ای به دلیل عدم تماس با خاک نسبت به گلبرگ های کشت سنتی به مراتب بالاتر است و به راحتی قابل خشک کردن و بسته بندی میباشد که این امر در کشت سنتی به سختی صورت میگیرد 

✅مرحله چیدن گل در کشت گلخانه ای به مراتب راحتتر و کم هزینه تر از کشت سنتی است و در هر ساعتی از روز امکان پذیر است در حالی که چیدن گل در کشت سنتی فقط قبل از طلوع آفتاب باید صورت بگیرد و خطر ریزش باران و برف هر لحظه فرایند چیدن را تهدید میکند که این خطر در کشت گلخانه ای وجود ندارد

✅فضای مورد استفاده در کشت گلخانه ای بسیار کمتر نسبت به کشت سنتی میباشد که مثلا ده هزار مترمربع را می‌شود در یک محیط هزارمتری اجرا نمود و با این کار میتوانیم از فرسایش بی رویه خاک جلوگیری کنیم 

✅میزان برداشت محصول در کشت گلخانه ای نسبت به کشت سنتی چندین برابر است 

✅کشت سنتی زعفران فقط در بعضی از مناطق ایران وجهان  قابل انجام است و رواج دارد این در حالی است که کشت گلخانه ای زعفران تقریبا در ٩۵ درصد مناطق ایران و جهان قابل انجام هست

✅با توجه به اینکه محیط گلخانه کشت زعفران فقط چند ماه از سال زیر کشت است و بعد از دوره گلدهی پیازها باید به خاک برگردانده شوند و محیط گلخانه خالی و بلااستفاده است به راحتی میتوانیم در زمان خالی بودن گلخانه نسبت به کشت بقیه گیاهان از جمله سنبل و لاله اقدام کنیم 

***خرید فایل آموزشی صفر تا صد کشت گلخانه ای زعفران (تخصصی رادین زعفران)***

در این قسمت به شرح کلی معایب کشت گلخانه ای زعفران میپردازیم :

❌بالا بودن هزینه تاسیس و راه اندازی گلخانه زعفران، بطوری که ممکن است کشاورزان را از وارد شدن به این عرصه منصرف کند در حالی که این هزینه ها میتواند فقط برای یکبار صورت گیرد 

❌افزایش هزینه های کارگری نسبت به کشت سنتی به دلیل بازگشت هر ساله پیاز ها به خاک 

❌از بین رفتن پیازها در صورتی که جوانه های اصلی آنها به حد نصاب رشد برای بازگشت به خاک نرسد و زیر خاک مدفون شود 

***خرید فایل آموزشی صفر تا صد کشت گلخانه ای زعفران(تخصصی رادین زعفران)***

 چرا باید زعفران را کشت کنیم؟

 دلیل افزایش کشت زعفران در سالهای اخیر خشکسالی های منطقه ای است که موجب شده کشاورزان از کشت محصولاتی با نیاز ابی فراوان به کشت زعفران که نیاز به آب مصرفی بسیار کمتری کمتری دارد روی آورند و حتی با کشت زعفران در گلخانه این میزان آب مصرفی از کم به کمتر تبدیل میشود، در کنار این مزیت بزرگ یک مزیت بزرگ تر وجود دارد که ان ارزش مادی بالای این محصول است که همهیشه متقاضی برای خرید ان وجود دارد و مهمتر از همه بازار مصرف جهانی ان که روز به روز در حال گسترش است خلاصه سرتون رو درد نیارم خیلی راحت با یک حساب کتاب سر انگشتی میشه فهمید کشت زعفران یک سرمایه گذاری  کم ریسک و مطمئن است

شرکت رادین زعفران به عنوان اولین شرکت ایرانی که کشت گلخانه ای زعفران را در ایران بصورت اصولی و علمی پیاده سازی کرده است آماده پشتیبانی و ارائه مشاوره به تمام کسانی که قصدفعالیت در کشت زعفران به روش گلخانه ای یا سنتی را دارند میباشد 

#عکس