گلرنگدرحالحاضردربیشترنقاطدنیاکشتمی‌شود. گیاهیاستیکسالهکهارتفاعآنبهحدود۶۰سانتیمترمی‌رسد. برگ‌هایآنپهن،دندانهداروبدوندمبرگمی‌باشد. رگبرگ‌هادرقسمتزیرینبرگکاملاًنمایاناست. گل‌هایآنمنفرد،لوله‌ایوبهرنگزردمایلبهقرمزاستکهدرانتهایساقهظاهرمی‌شود. میوهآنسفیدوبهصورتفندقهبودهکهانتهائیآندارایدسته‌ایتارنازکاست.

اینگیاهبومیمشرق‌زمینبودهوپس‌ازآنبهسایرمناطقدنیامنتشرشده‌استوامروزهدراغلبکشورهاکاشتهمی‌شود؛درکشورایراننیزدربلوچستان،خراسان،تفرش،تبریزوبرخیمناطقدیگرمی‌روید.

میوه گلرنگ دارای پروتئین و حدود ۶۰٪ روغن است که اگر به طریقه فشار سرد به دست آید روغن خوبی برای تغذیه است. این روغن حدود ۷٪ اسیدهای چرب اشباع شده، ۲۰٪ اسید اولئیک، ۶۵ ٪ اسید لینولئیک و ۵٪ اسید لینولنیک دارد.

این روغن دارای چربی‌های اشباع‌نشده فراوان است. کسانی که چربی خون بالایی دارند در آشپزی از این روغن استفاده می‌کنند.