1️⃣ابتدا مقداری زعفران به همراه یک حبه قند یا شکر یا خاک قند را داخل یک هاون میریزیم .
نکته :وجود قند دراین فرایند فقط کمک به اسیاب کردن بهتر و پودر شدن کامل زعفران هست وگرنه وجود قند یا شکر تاثیری در میزان رنگ دهی زعفران ندارد .
2️⃣به خوبی انها را اسیاب میکنیم به طوری که کامل پودر شوند .
نکته: هر چقدر زعفران بیشتر پودر شود رنگ دهی بهتری خواهد داشت .
3️⃣طوری اسیاب میکنیم که کامل زعفران و خاک قند با هم ترکیب و یکدست شوند .
4️⃣به ازای هر یک قاشق چایخوری ترکیب زعفران و خاک قند به اندازه یک نصف فنجان ، آب کاملا جوش به آن اضافه میکنیم .
نکته :آب هر چقدر بیشتر جوش باشد میزان کروسین (عامل رنگ)آزاد شده بیشتر خواهد بود .
5️⃣بعد از اضافه کردن آبجوش ترکیب نهایی را کاملا هم میزنیم که یکدست شوند .
6️⃣در این مرحله میتوانید 10 دقیقه منتظر بمانید که زعفران دم بکشد .
نکته :ولی بهتر این است که زعفران را روی کتری،سماور در حال جوش بذارید و روی آن را بپوشونید و بعد از 10 دقیقه زعفران شما آماده است و میتوانید از آن استفاده کنید .
توجه:در صورتی که نخواستید بلافاصله از زعفران دم کشیده استفاده کنید میتوانید آن را به مدت دو هفته داخل یخچال و داخل ظرف شیشه ای دربسته نگهداری کنید ولی بعد از این مدت رنگ و بوی خود را از دست میدهد