محلول پاشی مزارع زعفران
محلول پاشی برگی مزارع زعفران یکی از مهمترین مراحل تغذیه پیاز زعفران میباشد که زعفران کاران عزیز برای داشتن یک پیاز بزرگ و با کیفیت باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند
توضیح مختصر اهمیت محلول پاشی به زبان ساده
پیاز زعفران بعد از گلدهی در اثر فرایند تکثیر از بین میرود و جایگزین آن یک یا چند پیاز جدید (دختری) میشود که بدون ریشه هست و فقط دارای سبزینه برگی میباشد ما برای اینکه بتوانیم این پیاز دختری که ریشه درون خاک ندارد و فقط برگ دارد را تغذیه کنیم تا بتواند بزرگ و با کیفیت شود مجبور هستیم از طریق برگ های آن،مواد غذایی را به آن برسانیم
زمان محلول پاشی
معمولا زمانی که رشد برگی پیاز درون خاک به حداقل ۲۰ سانتیمتر میرسد ما مجاز به شروع محلول پاشی برگی میباشیم
(معمولا از اواسط بهمن تا اوایل فروردین )
بعد از شروع اولین محلول پاشی تا زمان زرد شدن برگ های زعفران ما میتوانیم این فرآیند را ادامه بدهیم
تعداد دفعات محلول پاشی
محلول پاشی زعفران میتواند حداقل ۳ مرتبه (اواسط بهمن – اواسط اسفند – اواخر اسفند ) انجام شود
ولی اگر بخواهیم که محلول پاشی را بصورت کامل انجام دهیم میتوانیم هر ۱۵ روز یکبار (اواسط بهمن – اوایل اسفند – اواسط اسفند – اوایل فروردین – اواسط فروردین ) این عمل را تا زرد شدن برگ های زعفران انجام دهیم
توصیه ها در مورد محلول پاشی مزارع زعفران
۱- در روزهایی که هوا ابری، بارانی ، برفی و یا وفانی هست محلول پاشی را انجام ندهید
۲- بهترین ساعت برای محلول پاشی ۱۰ صبح تا ۳ بعدظهر میباشد
۳-با اطلاع از هواشناسی منطقه خودتون سعی کنید یک روز قبل و بعد از محلول پاشی بارندگی صورت نگیرید ویا مزرعه را آبیاری نکنید
۴- محلول پاشی در دمای زیر ۱۰ درجه انجام نشود
در محلول پاشی زعفران از چه کودهای استفاده کنیم ؟
انتخاب نوع کود برای محلول پاشی در مزارع زعفران به عوامل متعددی از جمله بافت خاک ، سن مزرعه ، دفعات آبیاری، میزان سالم بودن بنه ها و … بستگی دارد و براساس آن میتوان نسخه کودی مشخصی ارائه داد ولی بصورت کلی میتوان در فرایند محلول پاشی از کودهای زیر استفاده کرد :
۱-کود کامل (NPK)
۲-کود عناصر ریز مغذی
۳-عصاره جلبک دریایی
۴-اسید آمینه
______________
محلول پاشی زعفران ٫ محلول پاشی برگی زعفران٫ آموزش محلول پاشی زعفران ٫ روش های محلول پاشی زعفران ٫ زمان محلول پاشی زعفران ٫ دفعات محلول پاشی زعفران ٫ کود محلول پاشی زعفران ٫