تاریخچه کاشت زعفران در ژاپن
کشت زعفران در کشور ژاپن از یک قرن پیش در شهر تاکتا (Taketa) که واقع در جزیره کیوشو در جنوب این کشور است توسعه یافت و امروزه هم همین شهر به عنوان مرکز کاشت زعفران در ژاپن شناخته میشود
اوایلی که کاشت زعفران در شهر تاکتا ژاپن رواج پیدا کرد عمدتاً از آن برای اهداف دارویی مانند تسکین درد استفاده می شد ولی با گذشت زمان مصرف غذایی و حتی ارایشی و بهداشتی زعفران مورد توجه مردم ژاپن قرار گرفت

مرکز کاشت زعفران در ژاپن

کاشت زعفران در ژاپن

قیمت زعفران در ژاپن
افزایش استقبال مردم ژاپن از زعفران باعث شده قیمت زعفران در ژاپن از حدود 100 ین (حدود 88 سنت) در هر گرم در اواسط دهه 1990 به حدود 1000 ین در هر گرم در حال حاضر افزایش یافته است اونم در کشوری مثل ژاپن که قیمت اجناس معمولا در آن ثابت است !

قیمت زعفران در ژاپن

امروزه گرانترین رستوران های توکیو علاوه بر اینکه استفاده از زعفران را در سبد مصرفی چاشنی و ادویه غذاهای خود قرار داده اند بلکه از زعفران برای تزیین غذا هم استفاده میکند

مصرف زعفران در ژاپن

برداشت متفاوت پیاز زعفران در ژاپن
در کشور ژاپن زعفران کاران در هنگام خارج کردن پیاز زعفران از خاک ، پیازهای زعفران را همراه با برگ آن از خاک خارج میکنند، روشی که در کشورهای دیگر رایج نیست. معمولا در کشورهایی مثل ایران و افغانستان و ... فرایند خارج کردن پیازهای زعفران از خاک پس از زرد شدن و خشک شدن کامل برگ های پیاز زعفران انجام میشود. زعفران کاران ژاپنی معتقدند اگر پیاز زعفران را همراه با برگ آن از خاک خارج کنند و در هنگام نگهداری برگ آن همچنان کنده نشود کمتر دچار آفات و بیماریهایی مثل قارچ و کنه میشود و سالم تر باقی میماند. از نظر زعفران کاران ژاپنی زمان جداسازی برگ های پیاز زعفران درست قبل از کاشت مجددآنها میباشد

برداشت پیاز زعفران در ژاپن

انبارداری پیاز زعفران در ژاپن

پوشال گیری پیاز زعفران

تجارت زعفران در ژاپن